De was doen lijkt misschien eenvoudig, maar er is een juiste manier om het te doen. Dit kan u tijd en geld besparen en de levensduur van uw kleding verlengen. Als u de instructies op het etiket volgt en minder wasmiddel gebruikt, krijgt u schonere kleding.

Lees verder om 5 eenvoudige en effectieve wastips te leren om je kleding er als nieuw, fris en schoon uit te laten zien.

1. Lees de kledinglabels

Aan elk kledingstuk is een label bevestigd met wassymbolen en instructies voor wassen en drogen. Dit is bedoeld om u te helpen de was snel te doen en de kwaliteit van de artikelen te behouden.

Verschillende materialen en stoffen vragen om verschillende soorten onderhoud. Natuurlijke vezels zoals katoen, wol, zijde en kasjmier hebben mogelijk een zachtere cyclus nodig dan artikelen van synthetisch of polyester. Het is het beste om altijd de etiketten te lezen en het wasgoed dienovereenkomstig te sorteren.

2. Gebruik minder wasmiddel

Minder wasmiddel gebruiken om schonere kleding te krijgen klinkt misschien onlogisch, maar het is een van de beste tips voor het wassen van kleding. Je moet nog minder wasmiddel gebruiken dan op de verpakking staat. Dit houdt je kleding fris en pluizig, beschermt je wasmachine tegen ophoping en bespaart je geld.

3. Behandel vlekken onmiddellijk

Een van onze beste wastips en trucs om je kleding schoon te houden, is om vlekken onmiddellijk te behandelen. Wanneer vlekken zijn uitgehard, kan geen wasmiddel of hoeveelheid heet water ze verwijderen.

Het is het beste om verse vlekken onder een stroom water af te spoelen of een vlekkenverwijderaar op de vlek aan te brengen en het zijn magie te laten doen. Zodra je dit hebt gedaan, spoel je het kledingstuk met de hand af en stop je het in de wasmachine voor een normale cyclus.

4. Keer kleding binnenstebuiten

De beste manier om kleding te wassen om te voorkomen dat ze vervagen, is door de kleding binnenstebuiten te wassen. Agressieve wasmiddelen, hete lucht uit de droger en vermenging met andere items tijdens het wassen kunnen kleding na verloop van tijd beschadigen.

U kunt de verslechtering verminderen door de items binnenstebuiten te keren om te voorkomen dat het zichtbare deel vervaagt.

5. Krijg de hulp van professionals

Als u geen tijd of zin heeft om de was te doen, waarom de taak dan niet aan professionals overlaten? Wij bieden een complete  wasservice , inclusief haal- en brengservice.

U kunt er zeker van zijn dat uw kleding in handen is van ervaren schoonmakers die weten hoe ze zelfs de meest delicate stoffen moeten behandelen. Je hebt altijd frisse en schone kleding om te dragen en bespaart veel uren in de week.

Gebruik de bovenstaande wastips om je kleding fris en schoon te houden!

Heb je de was helemaal verkeerd gedaan? Besteedt u veel te veel tijd aan het sorteren, wassen, drogen en opvouwen van uw kleding?

Deze wastips helpen je die tijd te halveren en je kleding zal nog steeds vlekkeloos en fris zijn.

Geen tijd om de was te doen? Wij kunnen helpen! Klik hier voor een gratis offerte voor onze wasservice en laat ons u helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL_NL